duminică, 31 ianuarie 2010

Negresa cu fructe confiate




Ingrediente:

- 1 pachet de unt
- 500 g de zahar
- 5 linguri de cacao
- 1 pahar de lapte
- 4 oua
- 250 g de faina
- 1 plic de praf de copt
- esenta de rom
- nuci sau migdale
- stafide, caise si curmale confiate etc.

Mod de preparare:

Untul impreuna cu zaharul, laptele si cantitatea de cacao se pun sa fiarba la foc mic pana cand se va topi zaharul. Compozitia se lasa sa se raceasca, dupa care oprim circa 12-14 linguri din ea pentru a o folosi in final drept glazura.

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu mixer-ul pana se transforma intr-o spuma tare. Se adauga galbenusurile, praful de copt stins in zeama de lamaie, esenta de rom si compozitia facuta anterior. Apoi se adauga faina in ploaie.

Se tapeteaza tava cu ulei si faina sau cu hartie de copt si se adauga jumatate de compozitia astfel obtinuta. Peste aceasta compozitie adaugam fructele confiate si migdalele dupa care adaugam si restul aluatului.

Punem tava la cuptor si lasam prajitura sa se coaca circa 15 minute la 175 de grade. Dupa aceea glazuram prajitura cu compozitia pe care am oprit-o la inceput si o lasam sa se raceasca dupa care o taiem in bucati.

Se serveste rece, dupa preferinta cu fructe, inghetate, topping-uri, frisca sau budinci. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu