miercuri, 3 februarie 2010

File de peste pané




Ingrediente:

-file de peste (Pangasius sau orice alt tip de peste dezosat)
-ulei
-faina
-3-4 oua (in functie de cantitatea de peste preparata)
-sare si piper

Mod de preparare:

1.Se spala bine bucatile de peste, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza cu sare (dupa gust).

2.Intr-un bol se bat oualele impreuna cu sarea si putina faina.

3.Se pune uleiul la incins intr-o tigaie.

4.Bucatile de peste se dau prin faina si prin amestecul de oua, dupa care se prajesc in uleiul incins in prealabil.

5.Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti, apoi se scot intr-o farfurie pe care am pus cateva servetele (acestea au rolul de a absorbi excesul de grasime).

6.Pestele se poate servi cu garnitura de tip Mexican (amestec de porumb, orez, ciuperci si ardei), cartofi nature, cartofi englezesti, cu sos de lamaie sau cu cartofi frantuzesti/pai (dupa preferinta).
7.Pofta buna!!!

Un comentariu: