luni, 8 februarie 2010

Cuib de viespe


Ingrediente:

Necesarul pentru aluat este urmatorul:
500g faina
25g drojdie
50g unt
2 oua
50g smantana
200ml lapte
100g zahar


Pentru umplutura avem nevoie de:
200g nuci macinate si stafide
100g unt
100g zahar
2 pliculete zahar vanilat


Mod de preparare:

Se amesteca drojdia cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Se lasa undeva la caldura pana se umfla. Ouale se freaca cu zaharul pana se face o spuma, se adauga drojdia, untul, smantana si treptat faina alternand cu laptele. Daca este nevoie se mai aduga faina. Se framanta un aluat potrivit de moale care se lasa la crescut cam 40-50 minute undeva la caldura.

Pentru umplutura frecam bine untul cu zaharul(de preferat, zahar pudra), pana cand acesta se topeste. Pe masa de lucru intindem o foaie de aluat iar peste ea intindem untul astfel incat sa acopere toata suprafata. Punem si nuca macinata si stafidele si rulam.

Se taie rondele de circa 2 cm si se pun in tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Se ung cu ou si se lasa sa mai creasca in tava aproximativ 30 de minute dupa care se coc.

Pofta buna!!

Reteta preluata de pe blog-ul lui Naina (
http://nainakitchen.blogspot.com/).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu